
OPIS SMAKOWY
Ma piękny, czysty, słomkowo-żółty kolor z białozłotymi refleksami. Na nosie ukazuje złożony wachlarz aromatów: owoców cytrusowych (grejpfrut i skórka mandarynki), przypraw, perfekcyjnie połączone z aromatami białych owoców, takich jak gruszka i jabłko konferencyjne, na mineralnym i słonym tle, które oddaje najlepszy galicyjski charakter. Na podniebieniu szerokie, złożone i bardzo oleiste przy pierwszym kontakcie. Rozwija się długo i elegancko, łącząc owocowość i mineralność z charakterystycznymi nutami dojrzewania w beczce.

PROPOZYCJE PODANIA
Owoce morza: ostrygi, przegrzebki, homar, krewetki grillowane,
Ryby grillowane lub pieczone: halibut, dorada, łosoś, dorsz pieczony,
Dania z ryżem: paella z owocami morza, risotto cytrynowe, risotto z krewetkami,
Sałatki: sałatka z awokado i grejpfrutem, sałatka z cytrusami, sałatka z orzechami i serem kozim,
Sery: sery kremowe, manchego, comté,
Kuchnia azjatycka: sushi, sashimi, krewetki w tempurze, spring rollsy,
Dania surowe: ceviche z limonką, carpaccio z białych ryb,
Warzywa grillowane: szparagi grillowane z cytryną, grillowana cukinia z oliwą z oliwek
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.