Winnica Autréau istnieje od 1670 roku w miejscowości Champillon. Początkowo rodzina Autréau była znana ze sztuki, której dzieła można dziś podziwiać w Luwrze oraz w Wersalu. Z czasem główną działalnością rodziny stała się uprawa winorośli, a początkowo zbierane grona sprzedawano dużym negocjantom.
W latach 50. Gérard Autréau rozpoczął własną produkcję szampana, a jego syn Éric i wnuk Laurent kontynuowali rozwój rodzinnego biznesu, stawiając na zrównoważoną uprawę.
Winnica posiada 33,5 hektara w czterech terroirach:
1. Champillon, Dizy, Hautvillers (AOP Premier Cru): Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
2. Aÿ Champagne (AOP Grand Cru): Pinot Noir, Chardonnay
3. Chouilly (AOP Grand Cru): Chardonnay
4. Verneuil (AOP Champagne): Pinot Noir, Pinot Meunier.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.