
OPIS SMAKOWY
W kieliszku zachwyca piękną, różową barwą oraz delikatnymi bąbelkami. Łączy w sobie intensywne aromaty czerwonych owoców, takich jak truskawki, maliny i wiśnie, z subtelną mineralnością i nutami cytrusowymi. Jego świeżość i dobrze zbalansowana struktura nadają mu finezji oraz delikatną, orzeźwiającą kwasowość.

WINIFIKACJA
0% Chardonnay, 50% Pinot Noir
Ręczne zbiory z siedlisk Grand Cru: Cochets – Alouettes – Ruelles – Fosses,
Fermentowanie metodą tradycyjną w zbiornikach ze stali nierdzewnej,
19% czerwonego wina w cuvee,
30% wina pochodzi z rezerw (1968 -Solera),
Dojrzewanie min. 36 miesięcy na osadzie w butelce,
Dosage 6,5 g/l - Brut,

PROPOZYCJE PODANIA
Przystawki: Świeże ostrygi,
Sery: Dojrzewające sery, takie jak brie, camembert, a także do bardziej wyrazistych serów pleśniowych.
Dania z drobiu: Lekko przyprawiony drób, jak grillowana kaczka, kurczak w cytrusach lub sałatki z drobiem,
Sushi i owoce morza: sushi, zwłaszcza z tuńczykiem lub łososiem,
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.