
OPIS SMAKOWY
Barwa wiśniowo-rubinowa z ceglastoczerwonym brzegiem, bardzo klarowne. W nosie złożone, z nutami balsamicznymi, wanilią i przyprawami na tle konfitury z czarnych owoców . W ustach dobrze zbudowane, o jedwabistej teksturze i doskonałej równowadze, z dobrze zintegrowaną beczką i pikantnym finiszem.

WINIFIKACJA
95% Tempranillo, 5% Cabernet Sauvignon,
Ręczne zbiory, w pierwszej połowie października,
Selekcja winogron w winnicy i winiarni,
Tradycyna fermentacja alkoholowa w kontrolowanej temperaturze 30ºC,
Maceracja na skórkach: 18 dni,
Dojrzewanie w beczkach dębowych (50% amerykańskie, 50% francuskie) o maksymalnym wieku 6 lat przez okres 16 miesięcy,
Dojrzewanie w butelkach przez okres 20 miesięcy.

PROPOZYCJE PODANIA
Mięsa: Wołowina – steki, pieczenie, duszona wołowina, Jagnięcina – kotlety jagnięce, pieczona jagnięcina, Dziczyzna – gulasz z dzika, pieczony sarni udziec,
Sery: Dojrzałe i półdojrzałe sery – Manchego, Gruyère, Comté,
Dania kuchni tradycyjnej: Gulasze i długo duszone potrawy, Fasolka po bretońsku, dania na bazie soczewicy,
Ryby i owoce morza: Pieczony tuńczyk, dorsz w sosie pomidorowym, Krewetki w pikantnych sosach
Wędliny i tapas: Jamón Ibérico, chorizo, fuet, Oliwki, grillowane warzywa
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.