
OPIS SMAKOWY
Barwa wiśniowo-rubinowa z ceglastoczerwonym brzegiem, bardzo klarowne. W nosie złożone, z nutami balsamicznymi, wanilią i przyprawami na tle konfitury z czarnych owoców . W ustach dobrze zbudowane, o jedwabistej teksturze i doskonałej równowadze, z dobrze zintegrowaną beczką i pikantnym finiszem.

WINIFIKACJA
100% Tempranillo,
Ręczne zbiory, w pierwszej połowie października,
Selekcja winogron w winnicy i winiarni,
Tradycyna fermentacja alkoholowa w kontrolowanej temperaturze 30ºC,
Maceracja na skórkach: 18 dni,
Dojrzewanie w nowych beczkach z francuskiego dębu przez okres 18 miesięcy,
Dojrzewanie w butelkach przez okres 20 miesięcy.

PROPOZYCJE PODANIA
Mięsa i dania główne: Wołowina – steki, pieczenie, polędwica wołowa, Jagnięcina – kotlety jagnięce, duszona jagnięcina z rozmarynem, Dziczyzna – pieczony jeleń, gulasz z dzika, kaczka z sosem owocowym, Wieprzowina – polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym,
Sery: Dojrzewające i twarde sery – Manchego, Pecorino, Gruyère, Comté, Sery pleśniowe – Roquefort, Cabrales,
Ryby i owoce morza: Pieczony tuńczyk, grillowany miecznik, Ośmiornica z wędzoną papryką,
Kuchnia tradycyjna i tapas: Chorizo, Jamón Ibérico, wędzone kiełbasy
Gulasze i długo duszone potrawy, Grillowane warzywa, bakłażan zapiekany z serem
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.