
OPIS SMAKOWY
Kolor słomkowożółty ze złotymi krawędziami. W nosie wyczuwalne są nuty białych kwiatów i świeżych owoców o białym miąższu (jabłko, gruszka) oraz roślinne tło z kopru włoskiego, które charakteryzuje wyśmienite wina produkowane z Godello. Wino o pełnym, świeżym i zrównoważonym smaku. Wino charakteryzuje się dobrą kwasowością oraz przewagą nut balsamicznych i cytrusowych. Długi i trwały posmak z lekką odmianową goryczką i słonością.

WINIFIKACJA
100% Godello,
Ręczne zbiory,
Selekcjonowanie i tłoczenie tego samego dnia zbioru,
Maceracja na zimno trwająca od 12 do 48 godzin,
Prasowanie i naturalne osadzanie statyczne,
Fermentacja z udziałem spontanicznych drożdży i kontrolowanej temperatury w stalowych zbiornikach, kadziach i beczkach z francuskiego dębu,
Leżakowane na delikatnym osadzie, metodą batonnage przez 8 miesięcy.

PROPOZYCJE PODANIA
Ostrygi z sokiem z cytryny
Tatar z łososia z awokado
Grillowane krewetki z czosnkiem i natką pietruszki
Pieczony dorsz z cytryną i ziołami
Sałatka z kozim serem i orzechami włoskimi
Risotto z cytryną i szparagami
Makaron z owocami morza
Pieczone warzywa z oliwą z oliwek i tymiankiem
Kalmary smażone z aioli
Tarta cytrynowa z bezą
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.